Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2012 18:02 - Парламентът реши - Използване на здравните осигуровки за сурогатни "утроби под наем"!
Автор: aliya Категория: Политика   
Прочетен: 2870 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 27.06.2014 09:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Парламентът на Герб гласува днес на второ четене преминаването на „асистираната репродукция“ към бюджета на Националната здравно-осигурителна каса. Това означава, че здравните осигуровки на целия български народ, дори и на тези 99% нормални българи с нормален сексуален живот и с нормална способност да създават деца, ще осигуряват заплащането на сурогатни практики чрез използване на женски утроби под наем – една срамна и античовешка и антиженска практика, която нашите законотворци поръчкови се канят да приемат в началото на януари в парламента.

От една страна вече се узакони заплащането от джоба на хората (НЗОК) на сурогатните услуги, а от друга страна се подготвя и окончателното узаконяване на сурогатното „майчинство“ в парламента веднага след Нова година.

Прави впечатление колко тихомълком и опитвайки се да останат незабележими покрай новогодишната суматоха, законотворците коварни коват най-страшните еничарски закони на България. Такива геноцидни закони нашата родина не е познала никога – нито по време на турското робство, нито във фашистките години след това!

По този повод няма как да не попитаме:

1. Как е възможно НЗОК да не покрива толкова дълъг списък от животоспасяващи лекарства, а да заделя пари за използване на сурогатни „майки“, които жени така или иначе ще бъдат тотално обезправени от подготвяния за второ четене Закон за сурогатното майчинство. Обезправени като човешка и женска същност и като майки, и използвани само като утроби за износване. Което именно се регламентира с приготвените промени в новия Закон за сурогатството, като се предвижда отнемане правото на сурогатната майка да задържи детето си след раждане, ако реши, че не може да се раздели с родната си рожба. Т.е. отрича се нейното майчинство и човешка и женска същност и жената е приравнена само до плът за употреба без право на глас и собствени решения – един вид узаконена проституция. От българите се иска да станат съучастници чрез здравните си вноски в един срамен човеконенавистнически акт на похулване и експлоатация на жени.

2. Как е възможно държавата да отпусне 74 милиона лева предколедно за допълнителни плащания за социални работници, социална детска „полиция“ и приемни „родители“(подпомагащи одържавяването на децата), както и за разузнавачи, а да не може държавата да задели от тези пари за минимално увеличение на полагащите се майчински помощи и детски надбавки за отглеждане на родните деца от родните им майки, чинно плащали здравните си осигуровки?

3. Как е възможно държавата да предявява задължения дори и на невръстните 4 годишни малчугани и да ги принуждава да напускат семейните си огнища в тази ранна крехка възраст!? – нечуван геноцид, който дори турските поробители не са извършвали толкова масово централизирано спрямо българските семейства и техните деца?

4. Как е възможно държавата да превръща в потенциални престъпници всички българи и техните деца, като си гласува правото да отнема имущество (днес на второ четене в парламента) и деца (в подготвяния нов Закон за детето) само по подозрения на чиновници, било то правни или социални!

Ние живите човешки същества, независимо от възраст и отличителни белези, собственост ли сме на Държавата и Тя ли е нашият Господар? И не беше ли Държавата създаден и подкрепян от нас начин да живеем заедно във взаимопомощ и уважение, а не грозно уродливо чудовище, седнало зад Бюро!? 




Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3016009
Постинги: 432
Коментари: 592
Гласове: 1379
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031