Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2023 22:55 - Френските власти смазаха мирни протести породени от убийство на френски младеж от араби
Автор: lubomir33 Категория: Политика   
Прочетен: 967 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

В доминираните от либералния екстремизъм демокрации, често институциите призвани да бранят сигурността на народа държавотворец, се превръщат в негов най-голям потисник и също както автоимунно заболяване руши собствения си организъм, те разрушават устоите на държавността, от която са част. Поредният отвратителен пример за това идва от Франция. 

Предисторията на този конкретен случай започва с нещо, за съжаление, превърнало се в норма в днешната френска държава – брутално расистко нападение извършено от група араби срещу етнически французи. По време на традиционен бал във френската селска община Крепо, вечерта на 19 срещу 20 ноември, тълпа от араби въоръжени с ножове нахлува на тържеството с викове “Ще избием белите хора!”. Арабите специално са пропътували 17 километра от предградията на близкия град, за да извършат нападението. Те започват да мушкат безразборно с ножове събралите се френски младежи, като десетки са ранени, някои доста тежко, а един от намушканите – 16-годишният Томас, умира. 

Ако се чудите защо не сте разбрали за този случай от новините, причината е че френските медии са се опитали да го потулят. Първоначалните репортажи са за “сбиване”, без да се посочва произхода на извършителите, нито мотивите им. Властите също опитват да потулят случилото се. Няколко души са арестувани, а някои от тях са оставени в ареста, но разследването изглежда не е постигнало особен напредък. Прокуратурата започва разследване за насилие, без да включва утежняващи вината обстоятелства, като това, че става въпрос за расистки мотивирано нападение, което на практика е терористичен акт. Мълчанието пробива местен вестник, който споделя подробностите и дава думата на оцелял от клането.

Възмутени местни французи, патриотично настроени младежи и национални активисти обявяват намерението си да организират мирен протест под формата на факелно шествие, което трябва да премине през квартала, от който са нападателите. Обявената дата е 25 ноември. Участниците са посрещнати от огромен полицейски контингент, включително специализирани части за борба с безредиците. Но полицията не е там, за да гарантира сигурността им и правото им на мирен протест.

Протестиращите са посрещнати със забрана да проведат демонстрацията и без да е налице провокация, полицията брутално разпръсква събралите се със сила. Някой от участниците са смлени от бой. Още по-скандалното е, че има арестувани, на които се повдигнати обвинения. И сякаш за да е още по-голям фарсът и гаврата, част от арестуваните са младежи, отишли в болницата, за да видят състоянието на техен приятел, зверски пребит от полицаите.

След демонстрацията в Ромен-сюр-Изер шестима от арестуваните млади французи, на възраст между 18 и 25 години, са осъдени по бързата процедура. Въпреки, че петима от тях са с абсолютно чисти досиета и никога не са имали проблеми със закона, присъдите са от 6 до 10 месеца ефективен затвор, без право на замяна. От ареста са вкарани в съдебната зала, а след в края на заседанието директно изпратени в затвора.

Това естествено породи още по-голяма вълна от възмущение. Какъв е отговорът на министъра на вътрешните работи Жералд Дарманин? Забрани всички демонстрации в памет на Томас. Но този смел борец срещу “крайната десница” не се ограничи до там. Той обяви и намеренията си да забрани три националистически организации.

И действително, всеки опит за демонстрация и проява, свързана със случая бе смазана със сила от полицията. Бяха пребивани, включително и хора дошли от други европейски страни, за да изразят мирно солидарност с френските патриоти. Сред пребитите от френската полиция има и наши съратници от италианската организация “Ла Бариера”. Едно от момчетата е с няколко избити зъба в следствие от побоя нанесен му от полицията. И тук не става въпрос за схватка с полицаите. Групата им е била спряна на път за мирна демонстрация и просто са били пребити и вкарани в ареста.

Може и да не ви се вярва, може да ви звучи като сюрреализъм, но така действа френската власт в момента. Етнически французи са клани от араби при расистки мотивиран терористичен акт. Направен е опит за потулването му, а извършителите са пипани с кадифени ръкавици. Докато французите, които искат справедливост и просто животът им да бъде в безопасност, са смазвани от полицията и осъждани строго от съда. Явно единственото им право в този либералнодемократичен “рай” е да бъдат клани и да не се оплакват.

Последващата съдебна защита на някои от репресираните и осъдени патриоти е поета от нашия добър съратник и дългогодишен активист на националното движение във Франция, адвокат Пиер-Мари Бонно от организация “Националистите”

От https://bgns.net/%d1%84%d1%80%d0%b5%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d1%80%d0%b5%d0%bf%d1%80%d0%b5%d1%81%d0%b8%d0%b8-2023/



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1388389
Постинги: 413
Коментари: 710
Гласове: 1949
Архив