Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2022 09:26 - Българския език - първият, кореновият и най-древен език на човечеството.
Автор: aliya Категория: История   
Прочетен: 2067 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 24.05.2022 13:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Нека да отдадем дължимото на Българския език. И да не забравяме никога, че това е първият, кореновият и най-древен език на човечеството.

Той съдържа най-голямо изобилие от букви, отразяващи най-точно всички негови звуци, повечето от които вече не съществуват като звуци в произлезлите от Българския език следващи езици.

Да вземем например звукът „Ъ“ – запазен като буква и звук единствено в родния ни език. За мен звукът „Ъ“ е първият човешки звук, произнесен в зората на човечеството – това е началото на началата на човешката реч, звук на учудване и възхита от проявения свят.

От българския език са произлезли и латинският, и така нареченият прото-славянски език, и така нареченият древен „гръцки“ език, и езикът Санскрит / Сам скритам. Те всички са Българският език, за което свидетелстват и имената на Древнобългарските племена, говорили тези „езици“, и съществуващите и до днес географски и лични имена в тези географски ширини. (-https://aliya.blog.bg/history/2022/01/28/etruskite-i-tehnite-drevnobylgarski-bogove.1800831; https://aliya.blog.bg/history/2022/02/10/drevnobylgarskata-shambala.1802896; https://aliya.blog.bg/history/2014/05/10/drevnobylgarskite-sledi-v-severna-afrika.1263705 )

На всички тези по-стари, а също и съвременни езици кореновото значение на думите им има обяснение само в българския език – това е единственият световен език, който може да разкрие произхода и пътя на възникване на отделните стари думи и наименования на местности и хора. Защото Българският език е Божественият език – в смисъла на това, че той е създаван от първите човеци просветлените мъдреци Древните Българи, зародили се в пещерите на Балкана. Те са били хора с много повече сетива от съвременния човек. В създаваните от тях звуци умело са наподобявали природните звуци, в създаваните от тях първоначални руни, йероглифи са наподобявали вида и формата на видяното от тях и са го обособявали в отделни думи. За всяка дума – руна / йероглиф. А впоследствие  за всеки звук буква.

Намереното по стените на пещерата Магурата в Белоградчишкия Балкан са такива руни и дори вече отделни букви / звуци, очевидно свързани с духовността и почитането на Богинята майка създателка в духовни танци и ритуали. Те всички днес са част от така наричаната Кирилица, а за мен просто Българица – най-древната азбука в света. (https://aliya.blog.bg/history/2021/05/27/zashto-ne-kiril-i-metodii-syzdadoha-bylgarskata-azbuka.1762865)

На Българицa пишат така наречените Славянски, Турски, Монголски, Уралски, Кавказки и Ирански народи,  а също и Коптите, коренното население на Египет.

Българицата е съществувала още в Римската империя, и няма как да е иначе, след като Древен Рим носи името на Бог Румен, Слънцето на Древните българи. Река Румен, днес Тибър и до днес пресича град Рим / Ром / Рум. В земите на Римската провинция Сирия има надписи на Българица от 6 век от н. е.

Според официалните източници Българицата е създадена през 9 век от християнски монаси с благоволението на цар Симеон. Азбуката е наречена в чест на Кирил, създател на Глаголицата, просъществувала за съвсем кратко време.

И най-беглият поглед доказва, че Българицата и Глаголицата нямат нищо общо.
image
image
Според официалната история Кирил е създал Глаголицата, защото тя е била по-близо до така наречената славянска реч. Ако Глаголицата беше естествена за така нар. славянски езици, т.е. за българския език, то тя щеше да просъществува във времето. Макар и опитите да се пренапишат стари религиозни текстове на Глаголица да са правени, Глаголицата съвсем естествено отмира за съвсем кратко време като всяко изкуствено творение, което няма свой народностен корен. Тук е моментът да припомним, че и християнството е изкуствено и насила наложено върху Българите. То обаче успява със столетията да бъде наложено като институционалната религия на държавното устройство на Българите. Поради близостта му с първоначалната и най-древна човешка духовност на Българите на почитание на Богинята Майка и Нейния Божествен син Аза / Ъса на арамейски / Исус, тя е приета постепенно и от народа ни.

Пак според официалните източници Българицата е създадена въз основа на по-старата „гръцка“ азбука , датираща от 8-4 век преди Христа.

Тук аз искам да попитам – за какви гърци може да става дума през този период?! Официалната история на днешна Гърция дори нарича този период „Тъмната епоха“ поради липсата на сведения за това време. А за гърци и дума не може да става. За това пък повечето географски наименования на местности и градове са съставени от български коренови думи. (https://aliya.blog.bg/history/2021/03/19/bylgarska-drevna-quot-grycka-quot-mitologiia-olimpiiskite-bo.1753913 )

Пак официалната история сочи за основа на „гръцката“ азбука по-старата финикийска азбука. За основаването на Близкоизточните цивилизации от Древните българи съм писала много.

За разлика от Българицата, дори и тази, най-древната, която виси по стените на Магурата от най-дълбока древност, гръцката и финикийската азбука нямат много от звуците в човешката реч, а във финикийската гласните изобщо липсват. Което обаче в никакъв случай не доказва, че тези азбуки са изписвали различни езици. На всички тях се е писал все един и същи древен език на първите човеци – Българския.

Да се твърди, че Българицата е произлязла от „гръцката“ азбука е пълно недомислие – достатъчно е да погледнете двете азбуки и сами ще разберете, че Българицата има много повече звуци и букви за тях. Създателите на Българицата са именно първите човеци, които са имали по-развити сетива от нас и са долавяли и пресъздавали повече звуци. С развитието на човека, той губи тези свои способности до голяма степен поради отделянето си от природния начин на живот, но най-вече поради развитието на ума за сметка на сетивата, интуицията и др. Азбуките стават все по-кратки, а това от своя страна води до загубата на много звуци в човешката реч – например звуците ж, ъ, я, ц, ч.

От друга страна да се говори за „прото-славянски“ език е също недомислица. Славяните е съвременен термин, въведен в Русия. Славяните са Славните древни българи, разселили се из Европа и Азия. Тяхната азбука винаги е била Българицата.

 С разселването на Древните българи по света едновременно с променянето на условията на живот, климата, местностите, и др., постепенно са се променяли и използваните думи. Българският език започва да се разклонява в отделни езици, които с времето все повече се отдалечават от корена си до степен, че е загубено значението на основни думи при новосъздаваните народи. Ключът за разгадаването на всички древни думи в човешкия бит е само Българският език. И не само на думи, но и на исторически епохи.

Възникват все повече и повече азбуки, а човечеството се дели все повече и повече на народи, държави, съюзи.

Голяма част от създаваните различни азбуки за на практика един и същи говорим език, са поради политическите интереси.

За съжаление, такава е била целта и на Солунските братя Кирил и Методи. Те са имали поставена цел не само да наложат новосъздадената религия на християнството сред все повече народи на Римската и Византийската империи, но едновременно с това да налагат и нова азбука – Глаголицата. По този начин те са изпълнявали политическо поръчение – не само да унищожат корените на така нареченото езичество, Древнобългарската духовност на Богинята Майка и нейния Божествен син Бог Слънце и Бог на Човешката душа СебАз; но и да отрежат из корен съществуващата Древнобългарска култура и цивилизация със създаването на нов език чрез прокарването на нова азбука – Глаголицата. Разбира се, като всяко изкуствено творение, глаголицата не просъществува.

Историята е наблюдавала много такива опити – всяка новосъздадена държава претендира за „свой“ език, „своя“ история, „своя“ азбука. И така политически да докаже своето съществуване, като краде от общочовешкия единен корен на Древнобългарския произход на човечеството.

Опитите за претопяване на Българския народ никога не са успявали, няма да успеят и днес, с налагането на нови политически „ценности“.

Истината стои над всичко.

Ето защо ние като най-древните човеци на света сме длъжни в паметта на предците си да внимаваме за чистотата на своята история и да не се съгласяваме да празнуваме празници, наложени ни отвън в опит да се скрие езика ни,  произхода ни, традициите и духовността ни на Българите, Хората от Балкана.

Истинският създател на Българицата са Древните българи, а духовниците от Преславската школа са систематизирали тази древна азбука, като са загатнали в нея нейния Божествен произход:

„Аз Бога Ведам“  / Аз Бога Знам,

Защото ние човеците сме Неговите чеда. 

-         https://aliya.blog.bg/history/2015/10/22/drevnobylgarskata-pismenost-pyrvata-choveshka-pismenost-i-na.1401464

-         https://aliya.blog.bg/history/2014/03/19/dneshniiat-prabylgarski-ezik.1249123

https://aliya.blog.bg/history/2014/05/23/proizhod-na-nazvanieto-slaviani.1267418?fbclid=IwAR0oe-0ZgiyIivgkBLw7I_BnVNdjMmNdedFTRCjpl2M7N1r7yMpOOR8t20UГласувай:
3


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 2777395
Постинги: 401
Коментари: 574
Гласове: 1334
Архив
Календар
«  Май, 2023  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031