Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2022 18:39 - Българският език на Клеопатра
Автор: aliya Категория: История   
Прочетен: 3361 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image Клеопатра е египетска царица, царувала от 51 до 30 год. преди христа. Тя е пряка наследница на Птолемей Първи. Самията фараон Птолемей е бил генерал и пръв помощник на Александър Македонски и произхожда от земите на регион Македония от Римската империя.

За Клеопатра и нейния живот и царуване много е писано и аз няма да се спирам на това.

Аз Ви предлагам друг поглед върху тази история чрез нейния езиков облик.

По произход Клеопатра е от земите на Македония, тогава регион от Римската империя.

Както вече съм споменавала, Македония е българско наименование, дадено от Дедите ни Древните Българи от Балкана. Когато те се спускали към земите на Беломорието от Балкана, за да търсят паша за стадата си (това правят и до днес), Българите са видели плодородието на тази земя и са я нарекли Дадена от Майката Богиня – Макя Дана / Македония в последствие. А днешните гръцки земи са нарекли Йония / Юнан със значение Южните земи. Ето защо и до днес много гръцки селища носят български имена.

Самата Клеопатра е говорила езика Коиней, който се счита за говорим на Атическия език. Атическият език според официалните източници е Хеленистичен език. Самият Хеленистичен език идва от Елада / Алада, страната на Древнобългарското племе на Елините /Алените. Алените са се наименовали така на своя Древнобългарски Бог Слънце Ален. Бог Слънце на Дедите ни е имал множество имена и все български – Бал Аз, Бал Он, където –аз и –он са окончания за мъжки род, използвани и днес в езика ни като лични местоимения. На Бог Бал е кръстен Балкана, както и неговите обитатели Българите (гласните звуци „а“ и „ъ“ са взаимозаменяеми). Балазгарите / Българите, хората от горите на Балаз Бог Слънце са се спуснали в днес македонските и гръцките земи, заселили са ги с човеци и са им дали наименования. Те всички са говорили българския език, божествения език на първите човеци.

Такъв език са говорили и Етруските, хората на Тараз (Та Ра Аз – земните души), когато са заселвали Апенинския полуостров. Затова и там има връх СебАзи например – кръстен на същия този Божествен син на Човешката душа, на СебеАза, когото Дедите ни са почитали като син на Богинята Майка създателка.

Дедите ни са почитали Бог Слънце и като Бог СебАзи, защото според тяхната древна българска митология, Бог Слънце е създал душата в човека, като я е вдъхнал със своя слънчев лъч в човека, направен от камък / земя. Свидетелство за тази Древнобългарска притча са пещерите утроби, с които е осеяна земята ни; а също така и произлезлите от Българската духовност последващи митологии – древните „гръцка“, египетска, шумерска и др. Етруските са създали свое селище на река Румен, днес Тибър, и са кръстили това селище на реката – днес то е Рим / Ром. Оттук е дошло и названието на Римската империя, създадена от Древните българи.

В древността хората са говорили един език – Древнобългарския език. И поради това за тях е било по-лесно да създават огромни държави, империи и други, където хората са били естествено обединени от общия си произход и език – Древнобългарските. Дедите ни са заселвали земята с човеци, организирали са държави без да потапят света в кръв така, както днес това вършат съвременните така наречени глобалисти. Техният глобализъм се основава на човешката алчност и желание да поробят света. За разлика от Древнобългарската каменна цивилизация, която е създавала благоденствие, култура, занаяти, изкуство, божествена подредба. Защото Българите от древността са били Божиите чеда.

 
Птолемейските фараони, чийто представител е и Клеопатра, са били коронясвани от главният свещеник на Богинята Пта. Пта е Древнобългарската Богиня Ба-та (Бабата или Прамайката създателка). Бата постепенно е обеззвучено в Пта. Птолемеите са хората на Пта / Бата, наследници на Древните българи.

 

Името Клеопатра също има подобен древнобългарски корен – КаЛаБаТаРа със значение Светлината (каЛа) на Богинята Ра (Ба Та Ра). Батара постепенно е обеззвучено в Петра / Патер / Петър със значение Божествена земя, а по-късно и баща. Клеопатра е Божествената светлина на Богинята Майка.

Тя е наричана още и Василиса. Съвременното разбиране на тази дума е властимеющата. Произходът на думата е неясен за историците, макар и да допускат, че той е в пред-‚гръцкия“ период.

Да напомня, че Васил, Василиса, Василица са български имена с кореново значение В Сила / Силен. Народът ни е почитал Богинята майка в нейното Трибожие – Брама (Бременната с живот), Веснъ / Висну – плодородната и Сива / Василица – посивялата старица на смъртта и новото раждане. На 1 януари народът ни празнува Богинята Сива / Василиса чрез наричания днес Василовден.

 

Като една от най-успешните владетелки на Древен Египет, Клеопатра Василиса е печатала свои монети. Както сами виждате на снимките, името си е изписвала на Българската азбука Българица. Същата тази азбука, на която пишат и до днес Коптите, преките наследници на Древните българи, основали Древен Египет.

image

 image

image
Крайно време е да отдаден дължимото на родния си Български език и на Българицата, неговата вечна азбука, създадена преди много хилядолетия в Балкана. Тя е първата азбука в света. Тя е била официална азбука на Римската империя. И не случайно – Българите са създателите и на Рим, и на Българицата.

След разпадането на Римската империя, Българицата остава официална азбука на Източната част от империята, която обхваща и Северна Африка, и Мала Азия. Там също са намерени надписи от 6 век на Българица.

 

Нашата първа и изконна азбука е Българицата от най-дълбока древност. Затоваи Глаголицата, създадена по папско нареждане, не е могла да я измести, въпреки политическите опити и интриги.

 

Цялата история на човечеството е изградена върху една вопиюща лъжа – да се скрие и отрече първородието на Божия народ, Българите от Балкана!

 

-      https://aliya.blog.bg/history/2022/06/02/bylgarskata-azbuka-na-atina.1820784

-      https://aliya.blog.bg/history/2022/05/24/bylgarskiia-ezik-pyrviiat-korenoviiat-i-nai-dreven-ezik-na-c.1819454

-      https://aliya.blog.bg/history/2022/01/28/etruskite-i-tehnite-drevnobylgarski-bogove.1800831

 

Алия Ошо




Гласувай:
6


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3042071
Постинги: 435
Коментари: 593
Гласове: 1383
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930