Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2023 10:32 - Българският дух на народа ни е от веки веков
Автор: aliya Категория: Новини   
Прочетен: 704 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 20.12.2023 10:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image 
Честит Игнажден - денят, в който запалваме огньовете, защото Бог Слънце е в своя годишен заник, в края на годишната си обиколка по небето. И свети най-слабо.

Затова Древните българи Дедите ни основатели на човешката цивилизация, са създали многобройните годишни празници, всички до един свързани с Майката природа и Нейния Божествен син Слънцето.

Дедите ни са били Божият народ - тези, които са заселили земята с човеци по волята Божия. Те са били Хората на Реалността, на непосредствената връзка с природата и нейните цикли. Всяко тяхно действие е било Божествено, Осъзнато, подчинено на Природните закони.
И затова Древните българи са създали цивилизация, просъществувала десетки и дори стотици хиляди години, цивилизацията на мирното и благодатно съществуване в лоното на Майката Богиня, Природата.
Древните Българи са Хората от Рая.

За разлика от съвременните човеци, Дедите ни са били кротки и благи, такива са Българите и до днес. Те никога не посегнаха на чуждото и никога не водиха завоевателни войни. Те заселиха Земята с човеци благодарение на своята духовност и божественост, които им дадоха сила, търпение, умения, работливост, радост от живота.

Днес Древните Български празници са превърнати до голяма степен в пародия от съвременните световни търгаши - боговете на Българите са превърнати в измислени образи на човеци, всички до един с Близкоизточен произход;

Древната Българска духовност е изопачена в световни религии на обслужващата политика, празниците им в търговски марки и пародийни изяви, вярванията им са изродени в институционални мъртви структури. Загубена е Древната Българска Божественост на първите човеци.

У нас само тя все още е в жива - в празниците ни, в песните ни, в танците ни, в носиите и обичаите ни.

Народните ни традиции несъмнено водят своето начало още от така наречените Древни български мистерии, Орфееви розалии и други подобни, които са имали за цел да събудят духовните сили на човека чрез танци, музика, пеене, славословене на Бога, консумиране на определени ритуални напитки и храни и други древни духовни практики.
Тези йога практики отдавна са загубени у нас в първоначалния си вид, но можем да ги наблюдаваме все още в българските народни традиции под формата на:

- Седенки (седене) – където хората се събират да пеят и споделят
- Хора – където хората се хващат за ръце и танцуват заедно за споделяне и завихряне на жизнената енергия
- Многобройните събори и танци на българите от дълбока древност до днес.

Хората засилват енергията си. 

А сега си помислете за всички тези напръскани и изкуствени облаци, които имат за цел да задимяват слънцето, и го правят. Даже някои глобалисти от Икономическия форум в Давос поискаха да създадат платформа от балони, която да стои винаги пред Слънцето и да се движи заедно с него! За да го затъмнява. Уж за глобалното затопляне, което се оказа глобално замръзване.
Защо искат на всяка цена слънцето да затъмнят? Дали за да затъмнят душите ни да ни оставят психически болни и зависими?

Ние обаче сме слънчевите хора.

Мили братя и сестри с най-древния корен на тази земя, запалете огньовете в домовете си днес. А Българският огън в сърцата си никога не позволявайте да загасят.

 Ние сме Българите!

https://www.youtube.com/watch?v=pB_4scvtXAo&lc=Ugwod2ImangxIZpG4_R4AaABAg

image




Гласувай:
3


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3044949
Постинги: 436
Коментари: 593
Гласове: 1384
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930